Concert

Jubileumconcert

  • door Sander van Marion (60-jarig jubileum)

    Aanvang:  20.00 uur

    Entree € 8,- / donateurs € 5,- / jeugd t/m 12 jaar gratis

    Kaartverkoop bij de ingang van de kerk vanaf 19.30 uur

 

Programma
  

"Een muzikale wereldreis met Sander van Marion"

 

Nederland-Zwitserland:
 
  Fantaisie à la Basilique de Valère           
Sander van Marion
   
Duitsland:
 
  Passacaglia in d-moll  Dietrich Buxtehude
   
Oostenrijk:
 
  Divertimento in C-dur
Wolfgang Amadeus Mozart
   
Canada:
 
  Scherzo
Healey Willan
   
Spanje:
 
  Sonata alla Spagnola
Antonio Soler
   
Italië:
 
  Concerto in F     
 Tommaso Albinoni
   
Frankrijk:
 
  drie delen uit "Dix Pièces" Théodore Dubois
   
En weer terug in Nederland:
 
  Improvisatie
Sander van Marion

 

 

 

Sander van Marion viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum als organist, dirigent en componist. Hij studeerde o.a. aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Onder de Nederlandse organisten neemt Sander van Marion een aparte plaats in door zijn lichte speeltrant en zijn verrassende registerkeuze. Concertreizen brachten hem op talrijke bijzondere orgels en in belangrijke muziekcentra in diverse Europese landen. Maar ook op Aruba en Curaçao en vele jaren  in Canada en in Amerika. Ook als dirigent heeft hij met zijn koren veel concerten gegeven, zowel in Nederland als in het buitenland. Een aantal uitvoeringen waren Nederlandse en Europese premières.

Tijdens dit 60-jarig jubileumconcert neemt Sander van Marion de luisteraars mee op zijn muzikale wereldreis van veel hoogtepunten en prachtige herinneringen aan bijzondere plaatsen en unieke orgels. Laat u tijdens dit concert verrassen, zoals jubilaris Sander van Marion in de afgelopen zestig jaar vaak zelf verrast werd en dit in zijn muzikale spel en improvisaties verrassend kon ‘vertalen’.

Niet ten onrechte ontving hij diverse onderscheidingen, zoals o.a. de Stadspenning van de gemeente Den Haag. Hij is één van de weinige Nederlandse organisten  met  de  prestigieuze gouden onderscheiding Médaille d’ Or van de Société ‘Arts, Sciences et Lettres in Parijs, voor zijn verdienste voor de Franse orgelcultuur. Een eervolle koninklijke onderscheiding ontving Sander van Marion met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Na het concert kunt u nog een kijkje nemen bij de CD-tafel met o.a. de CD Improvisaties uit het hart’ en de CD ’Unieke orgels uit de hele wereld’. Van de opbrengst van de  DVD ‘Feestelijke orgel en koormuziek’ is een gedeelte bestemd  voor KWF Kankerbestrijding.

 

 


« Terug