Concert

Avondconcert

  • door Arjen Leistra

    Aanvang:  20.00 uur

    Entree € 8,- / donateurs € 5,- / jeugd t/m 12 jaar gratis

    Kaartverkoop bij de ingang van de kerk vanaf 19.30 uur

 
Programma:
  


"Bach ist Anfang und Ende aller Musik" (Max Reger)

 

 

Inventio in E (Allegretto)
Johann Sebastian Bach
   
Präludium und Fuge cis-moll
Johann Sebastian Bach
 (für die Orgel bearbeitet van Max Reger)     
 
   
"Wer nur den lieben Gott lässt walten" (Ernst)   Max Reger
"Wer nur den lieben Gott lässt walten" (Freudig)   
 
   
Symphonische Phantasie und Fuge d-moll              Max Reger
   
"Liebster Jesu, wir sind hier"
Johann Sebastian Bach
  BWV 730 en 731
 
   
Toccata, Adagio et Fuge C-Dur Johann Sebastian Bach

 
 

 

 
Arjen Leistra ontving zijn eerste orgel-lessen van Christiaan Ingelse aan de Delftse Muziekschool. Van 1990-1998 studeerde hij orgel en kerkmuziek respectievelijk aan de conservatoria in Rotterdam en Den Haag. Zijn docenten waren Arie Keijzer en Ben van Oosten (orgel DM en UM) en Marijke van Klaveren en Johann Th. Lemckert (kerkmuziek en improvisatie). In 1996 werd Arjen 2e prijswinnaar van de "International Organcompetition" in Dublin (Ierland). Na zijn afstuderen in 1998 vervolgde hij voor een jaar zijn orgelstudie bij Marie-Claire Alain in Parijs.

Van 1996 tot eind 2009 was Arjen Leistra cantor-organist van de Hoflaankerk te Rotterdam-Kralingen.Sinds september 2008 is Arjen Leistra als organist verbonden aan de Grote Kerk in Schiedam. In deze kerk is hij ook dirigent van het koor Vocalis St. Jan en geeft hij orgelles aan zowel beginners als ge-vorderden.

Als stadsorganist van Schiedam is hij verantwoordelijk voor het beheer en de bespeling van de historische orgels in het Stedelijk Museum en de Havenkerk.

Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië en Slowakije. In november 2005 en februari 2008 maakte hij concerttournees naar de Verenigde Staten en gaf recitals in Florida, Georgia en South- en North Carolina. Hij is een veelgevraagd begeleider van diverse koren op orgel, piano en drukwindharmonium, als continuo-speler op eigen kistorgel. Van zijn orgelspel verschenen de afgelopen jaren verschillende cd's.

 

 

 


« Terug