Concert

Avondconcert


  • door Jan Hage    Aanvang: 20.00 uur

Programma:

 1. Te Deum Laudamus  Dietriech Buxtehude (1637-1707)
 2a. Vater unser in Himmelreich (BWV 682)  Johann Sebastian Bach (1685-1750)
 2b. Jesus Christus unser Heiland (BWV 688)  
 3a. Andante con moto  Alexandre Pierre François Boëly (1785-1858)
 3b. Fantaisie et fugue en si-bemol majeur  
 4. Variations Serieuses
 Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
 5. Hallelujah, Gott zu loben bleibet meine Seelenfreud  Max Reger (1873-1916)

 

 

Jan Hage (geb. 1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers) en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix 'à l'unanimité du jury'. Hij won eerste prijzen tijdens concoursen te Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers.
In 2006 ontving hij de médaille d'argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Jan Hage geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Tevens is hij actief als continuo-speler en begeleider van solisten en koren. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tevens werkte hij mee aan het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble 2002 en de najaarsmodeshow 2001 van Victor en Rolf in Parijs.
Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles zoals een Hooglied-cyclus voor zang en instrumenten, 'Elis' voor zang, blokfluit en klavecimbel, 'Mis' voor sopraan en orgel, 'Walsjes' , 'Psalmen' en 'Suske en Wiske-suite' voor orgel.
Hij werd in 1995 benoemd als organist van de Kloosterkerk in Den Haag.
Op 1 juni 2011 werd Jan benoemd als organist van de Dom te Utrecht.


« Terug