Concert

Adventconcert

  • door Arno van Wijk

    Aanvang 16.30 uur

Programma

 

Hymnus De Adventu Domini   Samuel Scheidt  1587-1654 
  "Veni redemptor gentium"  
   
Fuga sopra Magnificat  BWV 733  Johann Sebastian Bach  1685-1750  
   
Prélude, Choral varié et Fugue Margreeth Chr. de Jong  geb. 1961
  sur "Veni redemptor gentium" (2010)       
   
Partita über den Choral Johannes Weyrauch  1897-1977
  "O Heiland, reiss die Himmel auf" (1937)  
   
Verwacht de komst des Heren Bert Matter  geb. 1937
  (Gezang 126 uit het Liedboek voor de Kerken)   
   
Choralprélude "Veni Emmanuel" Albert de Klerk  1917-1998
   
Toccata on "Veni Emmanuel" (1995) Andrew Carter  geb. 1939
   

 

 

Arno van Wijk volgde orgel- en theorielessen bij o.m. Piet van der Steen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel. Zijn docenten waren Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. Hij volgde diverse masterclasses, o.a. aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Daarnaast volgde hij enkele orgellessen bij Ton Koopman en Charles de Wolff.

Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. behaalde hij het Praktijkdiploma Koordirektie en Kerkelijk Koorleider, en het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie. Hij won een eerste prijs op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden in de categorie Romantiek (1996) en op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam (1998).

Sinds november 2009 is Arno van Wijk cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Daarnaast is hij dirigent van de G.O.V. Magdiël in Amersfoort, de Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg “Tot Oefening en Uitspanning”, vrouwenkoor “Sans Farces” en is hij werkzaam als docent. In 2012 is hij door het College van Burgemeester en Wethouders in Goes benoemd als stadsorganist van Goes.

Zijn orgelspel is al diverse malen via de radio te beluisteren geweest, o.m. vanuit de Sint Laurenskerk in Rotterdam, de Skt. Petridom in Bremen en de O.L.V. Kerk in Breda. Inmiddels zijn er zeven solo-CD’s verschenen, vanuit de Sint Martinuskerk in Sneek en de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. De CD met orgelwerken van Franz Liszt, opgenomen op het Wolfferts-orgel in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel, is in de Nederlandse pers zeer lovend ontvangen (“CD van de maand”). De CD met orgelsonate’s van Samuel de Lange sr. werd eveneens zeer goed beoordeeld (zes sterren en “Keuze van de Redactie" van orgelnieuws.nl ). De laatste twee CD’s zijn opgenomen op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.


« Terug