Concert

Nieuwjaarsconcert


  • "Een gelukkig nieuwjaar met Bach"

    m.m.v. Amerentia van der Kooij (viool)

    Aanvang 16.00 uur

    Entree: Gratis     

Programma

 

Praeludium C-Dur  BWV 547  
uit Orkestsuite nr. 3:   BWV 1068
  - Air  
Fuge C-Dur  BWV 547
   
uit Cellosuite nr. 6: BWV 1012
 - Sarabande  
 - Gavotte 1  
 - Gavotte 2  
   
Herr Jesu Christ, dich zu uns wend'       BWV 709
   
Triosonate nr. 3  BWV 527
 - Allegro moderato  
 - Adagio  
 - Allegro  
   
Praeludium d-moll  BWV 539
uit Italienisches Konzert: BWV 971
 - Andante  
Fuge d-moll  BWV 539
   

 

 

 

 

Amerentia van der Kooij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Ron Ephrat waar zij haar diploma Docerend Musicus behaalde. Daarna vervolgde zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gisella Bergman waar zij haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Tussentijds studeerde zij aan de Guildhall School for Music and Drama in London.
Zij speelde o.a. in het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten, het Radio Symphonie Orkest, Amsterdam Symphony Orchestra en het Rotterdams Kamer Orkest.
Vanaf haar studietijd is Amerentia een actief kamermusicus. Na zeven jaar gespeeld te hebben in strijkkwartetten en diverse trio’s richt zij zich nu op vooral op de mogelijkheden voor viool en altviool in combinatie met orgel en/of piano. Amerentia is momenteel werkzaam als docente viool en altviool op twee prestigieuze privé meisjesscholen in Melbourne. Daarnaast is ze regelmatig te horen als aanvoerder van de altviolen in diverse orkesten en in een onlangs opgericht strijkkwartet. Ze bespeelt een rond 1850 gebouwde viool uit het atelier Rémy, Mirecourt.

 


« Terug