Concert

Kerstconcert


  • door Arno van Wijk

    Aanvang 16.30 uur

Programma

 

uit Suite Kerstfeest I en II: Jan Zwart  1877-1937
 - Komt allen tesamen  
 - De herders  
 - De herdertjes lagen bij nachte    
 - Stille nacht (2x)  
 - Daar ruischt langs de wolken  
 - Daar is uit 's werelds duist're wolken   
   
Ons is gheboren een kindekijn Jan Pietersz. Sweelinck  1562-1621     
   
Tema con variazioni per la Marius Monnikendam  1896-1977
  Notte di Natale (1942)  
   
uit Tien orgelkoralen voor orgel - opus 39 (1935)  Flor Peeters  1903-1986
 - Een kind gheboren in Bethlehem  
 - Herders, hy is geboren  
 - Nu syt wellecome, Jesu, lieven Heer  
 - Ons is gheboren een kindekyn  
 - Heer Jezus heeft een hofken  
   
Variaties over "Er is een kindeke geboren op aard'"   Willem Mudde  1909-1984
   

 

 

Arno van Wijk volgde orgel- en theorielessen bij o.m. Piet van der Steen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel. Zijn docenten waren Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. Hij volgde diverse masterclasses, o.a. aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Daarnaast volgde hij enkele orgellessen bij Ton Koopman en Charles de Wolff.

Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. behaalde hij het Praktijkdiploma Koordirektie en Kerkelijk Koorleider, en het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie. Hij won een eerste prijs op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden in de categorie Romantiek (1996) en op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam (1998).

Sinds november 2009 is Arno van Wijk cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Daarnaast is hij dirigent van de G.O.V. Magdiël in Amersfoort, de Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg “Tot Oefening en Uitspanning”, vrouwenkoor “Sans Farces” en is hij werkzaam als docent. In 2012 is hij door het College van Burgemeester en Wethouders in Goes benoemd als stadsorganist van Goes.

Zijn orgelspel is al diverse malen via de radio te beluisteren geweest, o.m. vanuit de Sint Laurenskerk in Rotterdam, de Skt. Petridom in Bremen en de O.L.V. Kerk in Breda. Inmiddels zijn er zeven solo-CD’s verschenen, vanuit de Sint Martinuskerk in Sneek en de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. De CD met orgelwerken van Franz Liszt, opgenomen op het Wolfferts-orgel in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel, is in de Nederlandse pers zeer lovend ontvangen (“CD van de maand”). De CD met orgelsonate’s van Samuel de Lange sr. werd eveneens zeer goed beoordeeld (zes sterren en “Keuze van de Redactie" van orgelnieuws.nl ). De laatste twee CD’s zijn opgenomen op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.


« Terug