Concert

Marktconcert

  • Marktconcert door Rien Donkersloot

    Aanvang 13.30 uur

Programma
 
 

Preludium und Fuge in C BWV 545     Johann Sebastian Bach 
   
Sonate in g moll Wq. 70/6, H. 87 Carl Philipp Emmanuel Bach
  - Allegro moderato  
  - Adagio  
  - Allegro  
   
uit: Carnaval des animaux: Camille Saint-Saëns
  - Le Cygne  
  (arr. Alexandre Guilmant)  
   
Introduction und passacaglia (1899)       Max Reger


  


 
 
Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. In 2008 studeerde hij hiervoor cum laude af. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek. Naast orgel speelt Rien beiaard. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen.
In juni 2011 studeerde hij cum laude af. In september 2009 won hij de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Wavre (België) en tevens de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Gorinchem. In september 2012 won hij de 1e prijs op het Internationale Sweelinck Beijaardconcours in Groningen.
Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter.
Hij won prijzen bij orgelconcoursen in Brielle en Leiden: In september 2012 won hij de 2e prijs op het Internationale Orgelconcours te Breda.
Rien is organist van de Joriskerk in Amersfoort en de Larenskerk te Mijnsheerenland. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Goes en Haarlem (Grote of St. Bavokerk en Bakenessertoren) en gemeentebeiaardier van Ridderkerk. Verder heeft hij een uitgebreide concert- en lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen diverse cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen.


« Terug