Concert

Marktconcert

  • Marktconcert door Marcel Mangnus

    Aanvang 13.30 uur

Programma:


uit Messe Solemnelle:  François Couperin
  - Offertoire sur les Grands Jeux  
  - Cromorne en taille  
   
Ciacona e-moll BuxWV 160 Dietrich Buxtehude
   
Dies sind die heil'gen Zehn Gebot  BWV 678        Johann Sebastian Bach

Fuga G-Dur  BWV 576

 
   
Fuga in E op. 65 nr. 12 Max Reger  
  

 
Marcel Mangnus (Hulst, 1986) volgde zijn muzieklessen aan de Zeeuwse Muziekschool te Hulst. Hier kreeg hij o.a. les van Jos Vogel. Ook volgde hij solfègeles en koorzang aan de Stedelijke Muziekacademie te Sint-Niklaas. Na zijn middelbare school-periode studeerde Marcel verder aan het Conservatorium te Gent bij orgeldocent Ignace Michiels. In 2007 behaalde hij zijn Bachelordiploma Uitvoerend Musicus en in 2009 schreef hij zijn scriptie en presen-teerde zijn eindproject. In 2010 behaalde Marcel zijn Masterdiploma Uitvoerend Musicus (Orgel). Tevens behaalde hij het diploma Leraren-opleiding in de muziek (Muziekpedagogie).
Marcel Mangnus is organist van de H. Willibrordusbasiliek te Hulst, waar hij het Frans-barokke Loys Isoré-orgel bespeelt (1610-1612). Hier is hij als organist verbonden aan het Dameskoor en de Cantorij van de Basiliek. Ook is hij als begeleider actief bij diverse koren in de regio. Als uitvaart-organist is hij werkzaam in Oost Zeeuws-Vlaanderen en België.
Daarnaast heeft hij een lespraktijk orgel-piano en is lid van de Orgelcommissie Hulst. Ook is hij adviseur van de Koorkring Zeeuws-Vlaanderen. Marcel neemt regelmatig orgellessen bij organist Kees van Eersel uit Kloetinge.


« Terug