Concert

Nationale Orgeldag

  • Slotconcert Nationale Orgeldag

    Aanvang 16.30 uur

Programma

 

Praeludium und Fuge C-moll  BWV 546    Johann Sebastian Bach (1685-1750)
   
Toccata sesta          Girolama Frescobaldi  (1583-1643)
   
Elysium Paul Chr. van Westering (1911-1991)
  Thema met variaties over Psalm 16  (1966)  
   
Deuxieme Choral  (1890) César Franck  (1822-1890) 
   
Varations sur Denis Bédard  (geb. 1950)
  "Nous chanterons pour toi, Seigneur" (1995)  

 

 

 

Arno van Wijk volgde orgel- en theorielessen bij o.m. Piet van der Steen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel. Zijn docenten waren Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. Hij volgde diverse masterclasses, o.a. aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Daarnaast volgde hij enkele orgellessen bij Ton Koopman en Charles de Wolff.

Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. behaalde hij het Praktijkdiploma Koordirektie en Kerkelijk Koorleider, en het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie. Hij won een eerste prijs op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden in de categorie Romantiek (1996) en op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam (1998).

Sinds november 2009 is Arno van Wijk cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Daarnaast is hij dirigent van de G.O.V. Magdiël in Amersfoort, de Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg “Tot Oefening en Uitspanning”, vrouwenkoor “Sans Farces” en is hij werkzaam als docent. In 2012 is hij door het College van Burgemeester en Wethouders in Goes benoemd als stadsorganist van Goes.

Zijn orgelspel is al diverse malen via de radio te beluisteren geweest, o.m. vanuit de Sint Laurenskerk in Rotterdam, de Skt. Petridom in Bremen en de O.L.V. Kerk in Breda. Inmiddels zijn er zeven solo-CD’s verschenen, vanuit de Sint Martinuskerk in Sneek en de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. De CD met orgelwerken van Franz Liszt, opgenomen op het Wolfferts-orgel in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel, is in de Nederlandse pers zeer lovend ontvangen (“CD van de maand”). De CD met orgelsonate’s van Samuel de Lange sr. werd eveneens zeer goed beoordeeld (zes sterren en “Keuze van de Redactie" van orgelnieuws.nl ). De laatste twee CD’s zijn opgenomen op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.


« Terug