Concert

Avondconcert

  • Avondconcert door Laure Dermaut (Gent - België)

    Aanvang 20.00 uur

Programma

 

Praeludium und Fuga G-Dur BWV 541  Johann Sebastian Bach 
   
Nun bitten wir den Heiligen Geist BuxWV 208         Dietrich Buxtehude
   
Triosonate VI BWV 530 Johann Sebastian Bach
  Vivace  
  Lento  
  Allegro  
   
Sonate VI opus 65 nr. 6 Felix Mendelssohn Bartholdy
  Koraal met vier variaties  
  Fuga  
  Finale  
   
Première Sonate op. 42 (1874) Alexandre Guilmant
  Introduction et Allegro        
  Pastorale  
  Final  

  

 

Laure Dermaut begon haar muzikale studies aan de muziekacademies van Menen en Ieper waar ze viool, altviool, cello, piano, orgel (bij Eric Hallein) en klavecimbel volgde. In 2000 behaalde ze een eerste prijs voor viool in de nationale wedstrijd “Dexia Classics”. In juni 2006 behaalde Laure het diploma “Meester in de muziek” aan het conservatorium van Gent, waar ze viool volgde bij Rudolph Werthen. Tijdens deze opleiding volgde ze orgel als neveninstrument bij Dirk Verschraegen.

Vanaf 2006 concentreert ze zich op het orgel. Ze volgde lessen aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. In juni 2012 behaalde ze aan het conservatorium van Gent het Master-diploma in de klas van Ignace Michiels met grote onderscheiding en grootste onderscheiding voor orgel. Tevens ontving ze de bijzondere prijs van het legaat De Blonde-Torck voor haar uitmuntende orgelexamen. Om zich verder te vervolmaken neemt zij momenteel lessen in oude(re) muziek bij Dieter Van Handenhoven. Regelmatig volgt ze ook nog les bij Ben van Oosten. Verder volgde ze masterclasses bij onder andere Daniel Roth, Michel Bouvard, Jean-Baptiste Robin, Harald Vogel en Olivier Latry.

Laure concerteert regelmatig, zowel solistisch als met orkest en koor. In 2012 verscheen haar debuutalbum met werken van Gabriël Verschraegen, Edgar Tinel en Camil van Hulse. Deze CD werd uitgegeven door Animato Music Productions en kreeg lovende kritieken.

 

 


« Terug