Concert

Marktconcert

  • door Arno van Wijk (stadsorganist Goes)
Aanvang: 13.30 uur
Entree: gratis (collecte na afloop)

Alle concerten onder voorbehoud van coronabeperkende maatregelen!


PROGRAMMA:

1.  Marche de fête op. 36    Henri Büsser
     1872-1973
     
 2.  Suite du Second ton pour le Magnificat   Jean-Adam Guilain
   - Prélude  ±1680-1739
   - Cromorne en taille  
   - Duo  
   - Basse de Trompette  
   - Trio de Flutes  
   - Dialogue  
     
 3.  Fugue sur le thème du Carillon des heures de la      Maurice Duruflé
   Cathédrale de Soissons   1902-1986
     
= = = = =

Arno van Wijk volgde orgel- en theorielessen bij o.m. Piet van der Steen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel. Zijn docenten waren Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. Hij volgde diverse masterclasses, o.a. aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Daarnaast volgde hij enkele orgellessen bij Ton Koopman en Charles de Wolff.

Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. behaalde hij het Praktijkdiploma Koordirektie en Kerkelijk Koorleider, en het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie. Hij won een eerste prijs op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden in de categorie Romantiek (1996) en op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam (1998).
Arno van Wijk is organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Daarnaast is hij dirigent van het Nieuwegeins Kamerkoor en vrouwenkoor Sans Farces en is hij werkzaam als docent. In 2012 is hij door het College van Burgemeester en Wethouders in Goes benoemd als stadsorganist van Goes.
Zijn orgelspel is al diverse malen via de radio te beluisteren geweest, o.m. vanuit de Sint Laurenskerk in Rotterdam, de Skt. Petridom in Bremen en de O.L.V. Kerk in Breda. Inmiddels zijn er acht solo-CD’s verschenen, vanuit de Sint Martinuskerk in Sneek en de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. De CD met orgelwerken van Franz Liszt, opgenomen op het Wolfferts-orgel in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel, is in de Nederlandse pers zeer lovend ontvangen (“CD van de maand” op www.orgelnieuws.nl). De CD met orgelsonate’s van Samuel de Lange sr. werd eveneens zeer goed beoordeeld (zes sterren en “Keuze van de Redactie” op www.orgelnieuws.nl). De laatste CD is opgenomen op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes met orgelwerken van Paul Chr. van Westering. Deze CD ontving een 10 in het toonaangevende tijdschrift Luister. Kijk voor meer informatie op www.arnovanwijk.nl.

« Terug