Concert

La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen


  • door Arno van Wijk

    Aanvang:  20.00 uur

    Entree € 10,- / donateurs € 5,- / jeugd t/m 12 jaar gratis

    Kaartverkoop bij de ingang van de kerk vanaf 19.30 uur

Programma
 

La Nativité du Seigneur

Olivier Messiaen (1908-1992)

 

La vierge et l'enfant  
   
Les bergers
 
   
Desseins éternels
 
   
Le verbe
 
   
Les enfants de Dieu
 
   
Les anges
 
   
Jésus accepte la souffrance
 
   
Les mages
 
   
Dieu parmi nous
 
   

Audiovisueel componist Marcel Wierckx projecteert tijdens het concert live animaties met abstracte kleurenbeelden op het front van het Marcussen-orgel.

De beelden zijn gebaseerd op pasteltekeningen die in 1936 zijn gemaakt na een uitvoering van de Nativité door Charles Blanc-Gatti.
 

Stel je voor: een intense audiovisuele performance met verglijdende beelden en kleuren op een orgel. In ‘Dromen als Messiaen’ duik je voor even in de bijzondere wereld van de Franse organist en componist Olivier Messiaen (1908-1992). Een wereld waarin kleur en klank onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als bezoeker laat je je een uur lang onderdompelen in een concert waarin het orgel niet alleen het auditieve, maar ook het visuele brandpunt is. Tijdens het orgelconcert projecteert audiovisueel componist Marcel Wierckx live-gegenereerde beelden op het orgel. Deze beelden zijn integraal verbonden aan de specifieke klankkleur dat bij elk orgel verschillend is en elke orgel wordt bespeeld door de ‘eigen’ huisorganist, waardoor iedere uitvoering uniek is.

 

         

 


« Terug