Concert

Marktconcert

  • door Leonore van der Steenhoven en Jos Vogel

    Aanvang: 13.30 uur

    Entree gratis

 

 

Programma
 

Klarinetsonate no. 7     
Jean-Xavier Lefevre
   
Voluntary
William Boyce
   
uit Concerto no. 3
Carl Philipp Stamitz
   
 
Fuga     
Johann Sebastian Bach
    
uit Klarinetconcert KV 622     
Wolfgang Amadeus Mozart
  - Adagio
 
   

 

 

Leonore van der Steenhoven heeft sinds zes jaar klarinetles van Hans Hest aan de Zeeuwse Muziekschool in Goes. Ook zit ze in de talentenklas van de muziekschool. Via deze talentenklas is zij in contact gekomen met Jos Vogel. Verder geeft ze wel eens concerten met leden uit haar familie en hoopt ze deze zomer op verschillende plaatsen in ons land concerten te geven. Leonore heeft dit jaar al eerder in de Grote of Maria Magdalenakerk gespeeld tijdens de dodenherdenking. Het liefst speelt Leonore klassieke muziek waarbij het accent ligt op muziek uit de periode van de Weense klassieken en de romantiek.

 

Jos Vogel studeerde aan het Conserva-torium in Rotterdam. Zijn docenten waren Arie J. Keijzer voor orgel en David Collyer voor klavecimbel. Na het afronden van deze studies (met aantekening voor improvisatie en basso continuo) bekwaamde hij zich in het beiaardspel aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, bij Todd Fair en Arie Abbenes. Hij is stadsbeiaardier van Vlissingen.

Jos Vogel is organist van de Sint-Jacobs-kerk in Vlissingen en de Ontmoetingskerk in Middelburg. Als voorzitter van de Werkgroep Muziek van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap en van de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes is hij ook actief als organisator van concerten. In 2001 verscheen een solo-CD van het orgel in Vlissingen. Ook werd zijn spel meerdere keren vastgelegd voor diverse omroepen en voor de CD “Flentrop revisited”, een CD in het kader van de jubileumviering van de orgelbouwfirma Flentrop. Als docent is hij verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool en muziekschool Toonbeeld in Terneuzen. Veelvuldig werkt hij samen met diverse ensembles en solisten.

 

 


« Terug