Concert

Nieuwjaarsconcert

  • Een gelukkig Nieuwjaar met Bach!


    Aanvang 16.00 uur

    Entree gratis


Aanvang 16 uur (in afwijking van de onjuiste vermelding van 14 uur in De Orgelvriend)
 

Programma
 

Praeludium und Fuge e-moll BWV 548
   
Einige canonische Veränderungen über         
BWV 769
  "Vom Himmel hoch da komm' ich herr"
 
   
Pastorale
BWV 590
   
Uit Orgelbüchlein:  
  "Puer natus in Bethlehem"
BWV 603
  "Gelobet seist du, Jesu Christ" BWV 604
  "Der Tag, der ist so freudenreich" BWV 605
  "In dulci jubilo"
BWV 608
  "Lobt Gott, ihr Christen allzugleich" BWV 609
   
Toccata d-moll ("Dorische")
BWV 538
   

 

 

  

 

Arno van Wijk volgde orgel- en theorielessen bij o.m. Piet van der Steen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel. Zijn docenten waren Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. Hij volgde diverse masterclasses, o.a. aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Daarnaast volgde hij orgellessen bij Ton Koopman en Charles de Wolff.
Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. behaalde hij het Praktijkdiploma Koordirektie en Kerkelijk Koorleider, en het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie. Hij won een eerste prijs op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden in de categorie Romantiek (1996) en op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam (1998).
Arno van Wijk is organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Daarnaast is hij dirigent van de Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg “Tot Oefening en Uitspanning”, vrouwenkoor “Sans Farces” en is hij werkzaam als docent. In 2012 is hij door het College van Burgemeester en Wethouders in Goes benoemd als stadsorganist van Goes.
Zijn orgelspel is al diverse malen via de radio te beluisteren geweest, o.m. vanuit de Sint Laurenskerk in Rotterdam, de Skt. Petridom in Bremen en de O.L.V. Kerk in Breda. Inmiddels zijn er acht solo-CD’s verschenen. De CD met orgelwerken van Franz Liszt, opgenomen op het Wolfferts-orgel in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel, is in de Nederlandse pers zeer lovend ontvangen (“CD van de maand” op www.orgelnieuws.nl). De CD met orgelsonate’s van Samuel de Lange sr. werd eveneens zeer goed beoordeeld (zes sterren en “Keuze van de Redactie” op www.orgelnieuws.nl). De laatste CD is opgenomen op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes met orgelwerken van Paul Chr. van Westering. Deze CD ontving recent een 10 in het toonaangevende tijdschrift Luister.

 


« Terug