Concert

Marktconcert

  • door Steven Knieriem

    Aanvang:  13.30 uur

    Entree gratis

 

Programma
 

Triosonate nr. 1 in Es dur
Johann Sebastian Bach
   
uit Pelleas et Mélisande
Gabriël Fauré
  - Sicilienne
 
   
 
Choral-Improvisation sur le Victimae paschali        
Charles Tournemire
    

 

Steven Knieriem (2001) is geboren en getogen in Goes. Vanaf zijn 9e heeft hij orgelles van Jos Vogel aan de Zeeuwse Muziekschool in Goes. In 2017 werd hij één van de organisten van de Sionkerk (Gereformeerde Gemeente) in Goes en werd daarmee bespeler van het drieklaviers Flentrop-orgel.

Hij heeft orgelconcerten gegeven in kerken in Nederland met beroemde orgels. Hij trad onder meer op in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch, de Bovenkerk in Kampen en op het orgel van de Oude Kerk in Delft.

In 2017 won Steven de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgel-concours in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem (categorie 13 t/m 16 jaar). Ter voorbereiding op de diverse rondes van dit orgelconcours heeft hij lessen genomen bij Ben van Oosten.

Sinds september 2017 heeft hij pianoles van Rien Balkenende aan de Zeeuwse Muziekschool in Goes. Ook behoort hij tot de talentenopleiding van de Zeeuwse Muziekschool. Zijn repertoire bestaat uit alle stijlperioden, met een speciale voorkeur naar de muziek van Johann Sebastian Bach en de Frans symfonische orgelliteratuur. Als beginnend componist schrijft Steven werken voor orgel.

 

 


« Terug