Concert

Marktconcert

  • door Arno van Wijk (orgel) en Isa Berix (sopraan)

    Aanvang:  13.30 uur

    Entree gratis

 

Programma
 

Cathédrales
Louis Vierne
   
O Sacrum Convivium Hendrik Andriessen
   
Adagio ma non troppo
Hendrik Andriessen
  uit Intermezzi
 
   
Les Angélus        Louis Vierne
   
Offertoire en fa dièse mineur    
César Franck
    
Magna res est amor
Hendrik Andriessen
   

 

Isa Berix is begonnen met zingen op de Kathedrale Koorschool in Utrecht. Sinds 2004 zingt zij in het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Vrouwen Jeugdkoor onder leiding van Wilma ten Wolde waarmee zij met grote producties heeft meegedaan onder leiding van onder andere Jaap van Zweden, Sir Roger Norrington, Iván Fischer en Markus Stenz. Daarnaast zingt Isa op projectbasis bij onder andere vocaal ensemble La Colombe en Cappella Enschede Barok en zingt zij soloconcerten. Isa heeft Docent Muziek gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Enschede en de Master Music Education According to the Kodály Concept aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze is werkzaam als muziekdocent in het basisonderwijs en als dirigent bij verschillende kinderkoren.

 

 

Arno van Wijk volgde orgel- en theorielessen bij o.m. Piet van der Steen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel. Zijn docenten waren Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. Hij volgde diverse masterclasses, o.a. aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Daarnaast volgde hij orgellessen bij Ton Koopman en Charles de Wolff.
Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. behaalde hij het Praktijkdiploma Koordirektie en Kerkelijk Koorleider, en het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie. Hij won een eerste prijs op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden in de categorie Romantiek (1996) en op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam (1998).
Arno van Wijk is organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Daarnaast is hij dirigent van de Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg “Tot Oefening en Uitspanning”, vrouwenkoor “Sans Farces” en is hij werkzaam als docent. In 2012 is hij door het College van Burgemeester en Wethouders in Goes benoemd als stadsorganist van Goes.
Zijn orgelspel is al diverse malen via de radio te beluisteren geweest, o.m. vanuit de Sint Laurenskerk in Rotterdam, de Skt. Petridom in Bremen en de O.L.V. Kerk in Breda. Inmiddels zijn er zeven solo-CD’s verschenen, vanuit de Sint Martinuskerk in Sneek en de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. De CD met orgelwerken van Franz Liszt, opgenomen op het Wolfferts-orgel in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel, is in de Nederlandse pers zeer lovend ontvangen (“CD van de maand” op www.orgelnieuws.nl). De CD met orgelsonate’s van Samuel de Lange sr. werd eveneens zeer goed beoordeeld (zes sterren en “Keuze van de Redactie” op www.orgelnieuws.nl). De laatste twee CD’s zijn opgenomen op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

 

 

 


« Terug