Concert

Van Westering Festival 2017

  • Van 9 tot 14 oktober 2017 vindt in Goes het Festival Van Westering plaats rondom de muziek van de Nederlandse componist Paul Chr. van Westering

 

Muziekfestival rond Paul Chr. van Westering

 

Paul Christiaan van Westering (1911-1991) schreef de muziek bij veel teksten van Annie M.G. Schmidt, zo is hij de componist van Dikkertje Dap, Beertje Pippeloentje en De leeuw is los. Dat hij daarnaast veel andere muziek geschreven heeft, is maar nauwelijks bekend.
Daarom organiseren wij vier concerten waarin verschillende aspecten van zijn muziek belicht worden.

 

Maandag 9 oktober: liederen voor zang en piano

Paul Chr. van Westering heeft veel liederen (o.a. van Jacques Prévert en Bertus Aafjes) op muziek gezet. De bekende en veel geroemde mezzosopraan Charlotte Stoppelenburg voert een aantal van deze liederen uit en wordt daarbij begeleid door Arno van Wijk op piano.

Locatie: Grote of Maria Magdalenakerk, Goes

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 5,00

 

Dinsdag 10 oktober: beiaardbespeling

De stadsbeiaardier van Goes, Rien Donkersloot, zet zijn wekelijkse beiaardbespeling op dinsdag in het teken van de liedjes van Annie M.G. Schmidt met de muziek van Paul Chr. van Westering.

Locatie: beiaard Grote of Maria Magdalenakerk, Goes

Aanvang: 12.30 uur

 

Woensdag 11 oktober: Liedjes van Annie M.G. Schmidt voor en door kinderen

Het Kinder- en Tienerkoor van de Zeeuwse Muziekschool zingt onder leiding van Janny Dieleman een aantal bekende en minder bekende liedjes van Annie M.G. Schmidt op muziek van Paul Chr. van Westering. Afwisselend klinken enkele werken voor piano.

Locatie: Westerkerk, Goes

Aanvang: 15.00 uur

Entree: gratis

 

Zaterdag 14 oktober: Orgelconcert

Paul Chr. van Westering heeft vele orgelwerken geschreven. Sommige zijn uitgebreid en concertant, andere weer beknopt en meer gericht op gebruik tijdens kerkdiensten. De bekende organist Feike Asma was een warm pleitbezorger van zijn orgelmuziek, hij heeft van veel orgelwerken de première gespeeld.

De stadsorganist van Goes, Arno van Wijk, speelt op het Marcussen-orgel in de Grote Kerk een programma met enkele orgelwerken van Van Westering.

Locatie: Grote of Maria Magdalenakerk, Goes

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 5,00

 

 


« Terug