Concert

Avondconcert

  • door Sietze de Vries

    Aanvang:  20.00 uur

    Entree € 8,- / donateurs € 5,- / jeugd t/m 12 jaar gratis

    Kaartverkoop bij de ingang van de kerk vanaf 19.30 uur

 

Programma
 

Praeludium g-moll     
Dietrich Buxtehude
    
"Mit Fried end Freud ich fahr dahin"                  
Dietrich Buxtehude
   
Improvisatie
Sietze de Vries
  "Nun freut euch lieben Christen gmein"
 
   
"Ach Gott, vom Himmel, sieh darein"
Johann Nicolaus Hanfff
"Eind feste Burg ist unser Gott"
 
   
Praeludium und Fuge D-dur
Johann Sebastian Bach
"Dies sind die heil'gen zehn Gebot"
 
   
Improvisatie     Sietze de Vries
  "Erhalt uns Herr bey deinem Wort"
 
   

 

Afbeeldingsresultaat voor sietze de vries

 

Sietze de Vries ontving zijn professionele opleiding onder meer van Wim van Beek, Jan Jongepier en Jos van der Kooy. Aan het conservatorium van Groningen behaalde hij het diploma Docerend Musicus (Bachelor), aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag het diploma Uitvoerend Musicus (Master) en de Aantekening Improvisatie. Aan de Hogeschool te Alkmaar studeerde hij af als Kerkmusicus met bevoegdheids-verklaring I.

In de periode 1987-2002 schreef hij 15 prijzen op zijn naam bij diverse nationale en internationale orgelconcoursen, zowel op het gebied van literatuur als dat van improvisatie. Hoogtepunt en tevens afsluiting van die periode was het winnen van het internationale improvisatie-concours te Haarlem in 2002, waarvan hij ook al tweemaal eerder finalist was.
Naast een uitgebreide internationale concertpraktijk heeft Sietze de Vries ook een lespraktijk, die er in het bijzonder op gericht is om zijn ideeën over het improvisatieambacht uit te dragen. Hij doet dat ook door middel van masterclasses en lezingen in veel Europese landen, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Vanaf 2015 is hij tevens docent aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.
Naast zijn werk als concerterend organist, is Sietze de Vries ook actief als vaste begeleider van het bekende Roder Jongenskoor, de Roden Girl Choristers en het Kampen Boys Choir, die geheel in Engels-Anglicaanse stijl musiceren.
Zijn spel is op diverse Cd’s en Dvd’s vastgelegd, met name door het label JSB-records.


« Terug